Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Kirjailijahaaveita

| Remember to look up at the stars and not down at your feet |

-Stephen Hawking

Kirjoitan tällä hetkellä muutakin kuin blogia tai akateemista tekstiä. Valmistelen nimittäin kirjaa, romaania. Olen tullut tämän asian kanssa niinsanotusti ulos kaapista (vai pitäisikö sanoa ulos pöytälaatikosta?) oikeastaan vain läheisilleni mutta nyt viimeistään teen sen julkisesti. Elämänfilosofiaani kuuluu vahvasti ajatus, että jos sanot sen ääneen, siitä tulee totta.

Yleisin kysymys kirjailijahaaveisiin liittyen on, että mistä kirjasi kertoo? Vastaus ei ole vielä aivan yksiselitteinen tai edes määritelty minulle itsellenikään. Jos nyt sanoisin, että kirja tulee olemaan ”jotain”, asettaisin itselleni turhia raameja ja paineita. Haluan säilyttää itselläni sen kuuluisan taiteellisen vapauden. Kerron sitten, kun projekti on hieman pidemmällä.

Uskon, että kaikki kaunokirjallisuus pohjautuu jossain määrin tosielämän kokemuksiin

Kirjani käsittelee kuitenkin paljon omia kokemuksiani ja muistojani. Ammennan vivahteita tarinoista ja tilanteista, jotka perustuvat tositapahtumiin. Uskon, että kaikki kaunokirjallisuus pohjautuu jossain määrin tosielämän kokemuksiin. Olen saanut valmiiksi alun – tai useampiakin alkuja – mutta juoni ei ole vielä jäsennelty tai selkeä. Kirjoitin aiemmin blogin julkaisun yhteydessä saamastani vinkistä, että julkaistu teksti on paras teksti. Tuttavani neuvosta innostuneena menin ja ilmoittauduin Työväenopiston kirjailijakurssille, joka alkoi eilen.

Odotan, että kevätauringon lämmittäessä olen saanut tekstejäni jäsenneltyä ja paranneltua

Kirjailijakurssi keskittyy omaelämäkerralliseen kirjoittamiseen ja siellä tehdään kirjoitusharjoituksia omien tai halutessaan jonkun toisen henkilön muistojen ja kokemusten inspiroimana. Lisäksi luvassa on kaunokirjallisten tyylikeinojen harjoittelua sekä palautteen saamista ja antamista. Kurssi kestää reilun puoli vuotta ja odotan, että kevätauringon lämmittäessä olen saanut tekstejäni jäsenneltyä ja paranneltua sekä kirjoitettua paljon uusia sivuja. Vielä on liian aikaista sanoa, millainen tarina esikoiskirjastani lopulta syntyy mutta lupaan käyttää kirjailijakurssin kaikki harjoitukset ja saadut palautteet hyödykseni ja luoda mahdollisimman kaunista, realistista, kuvailevaa ja samastuttavaa tekstiä.

Työväenopistossa on muuten tarjolla monia muitakin mielenkiintoisia kursseja, kuten perennapenkin hoito ja suunnittelu, joulukeramiikkaa tai ”puolalainen piirakka: pierogi keitinpiirakka”.

Uteliaisuutta päivääsi, sparkles with Tupuna

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: