Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Vihdasta vipuvoimaa

| No matter who you are, no matter what you did, no matter where you’ve come from, you can always change, become a better version of yourself |

-Madonna

Tämä tarina vaatii kanteen pitkän quoten Madonnaa! Lupasin aiemmassa postauksessa kertoa siitä, kun tein itselleni kolmekymppisillä syntymäpäivän lupauksen ottaa elämäni ohjat omiin käsiini. Ystäväni heitti minulle juhlahumun keskellä saunan lauteilla haasteen: tee itsellesi viisi lupausta, jotka aiot toteuttaa ennen kuin täytät 40. Minä tein ja minä toteutin. Valmistautukaa ällöttävään voimaantumistarinaan.

Kaiken sen pyörityksen keskellä alkoi rehellisesti tuntua siltä, että joku muu ohjailee elämääni

Olin työskennellyt monta vuotta aivan huipputyöpaikassa roolissa, josta pidin todella paljon. Työkaverit olivat ihania, työ mielenkiintoista ja päivät vauhdikkaita ja yllätyksiä täynnä. Tein samaan aikaan opintoja ja reissasin kahden kaupungin väliä. Töissä oli ollut hieman hankala ajanjakso ja jotenkin kaiken sen pyörityksen keskellä alkoi rehellisesti tuntua siltä, että joku muu ohjailee elämääni. Olin pitänyt huolta toisista, vastannut aina kyllä, ja elänyt ikään kuin annettuihin olosuhteisiin sopeutuen. Jatkuvat paineet, kiire ja riittämättömyyden tunne kaikilla elämän osa-alueella saivat minut kysymään itseltäni: onko tässä mitään järkeä?

Monet ovat kehuneet päätöstäni rohkeaksi ja ihailleet sitä

No eihän siinä ollut. Päätin, että asiat todellakin voivat olla toisin. Olen pian ollut noin 1,5 vuotta pois työelämästä ja voin käsi sydämellä sanoa, että opintovapaalle jääminen on ollut ehkä elämäni parhain päätös. Olen voinut keskittyä täysillä vaativiin opintoihin mutta olen myös saanut aivoille ja keholle ja mielelle aikaa pysähtyä. Minusta on tullut parempi minä.

Elämässä pitää uskaltaa välillä hypätä tuntemattomaan ja epämukavuusalueelle

Monet ovat kehuneet päätöstäni rohkeaksi ja ihailleet sitä. Omasta mielestäni ajatus oli hullu ja pelottava. Haluan sanoa ihan jokaiselle, että kuunnelkaa itseänne ja uskaltakaa tehdä muutoksia elämässänne. Joskus käy hyvin ja joskus kehnommin mutta huonoon ei kannata jäädä väkisin vellomaan. Ei kannata odottaa sitä, tätä tai tuota (”sitku”) eikä jäädä jossittelemaan tai harmittelemaan, että jotain jäi kokematta (”oispa”). Elämässä pitää uskaltaa välillä hypätä tuntemattomaan ja epämukavuusalueelle. On paljon asioita, joihin ei voi vaikuttaa mutta sitä enemmän on asioita, joihin voi.

Nati nati, sparkles with Tupuna

Advertisement

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: