Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Minimipanoksena 496 tavaraa

| Sometimes less is more than enough |

-unknown

Syksy on minulle aina uudistumisen aikaa. Kirpeiden syysiltojen pimentyessä aloitan jonkun uuden harrastuksen, laitan sisustuksen uusiksi, kehitän erilaisia projekteja tai opettelen uuden taidon. Ongelmani on, että kohdallani innostus lopahtaa, jos kehitystä ei tapahdu tai se on liian hidasta. Haluan lokakuun kunniaksi tehdä pientä syyssiivousta ja olen lukenut monista lehdistä ja blogeista erilaisista eroon tavarasta -haasteista (kurkkaa vaikka tiivis MeNaisten juttu täältä).

Jos haasteen nimessä on sana peli, niin täytyyhän se voittaa

Yksi tavara päivässä -haaste ei tunnu lainkaan itselleni omalta, koska se on ihan liian pitkä, hidastempoinen ja kunnianhimoton projekti. KonMari ei ole osoittautunut minulle sopivaksi menetelmäksi vaan pidän sitä liian monimutkaisena ja dramaattisena tapana laskostaa liinavaatteita uudella (oudolla) tavalla. Nyt olen kuitenkin ehkä löytänyt itselleni sopivan menetelmän, joka on tehokas, nopea, konkreettinen ja sopivan haastava. Ja jos haasteen nimessä on sana peli, niin täytyyhän se voittaa.

Minimalismipeli kestää vähintään yhden kokonaisen kuukauden ja sen ideana on päästä eroon turhasta roinasta siten, että ensimmäisenä päivänä luovut yhdestä esineestä, toisena kahdesta, kolmantena kolmesta, ja niin edelleen. Säännöt ovat yksinkertaiset: pois heitettäväksi tavaraksi kelpaa mikä tahansa tavara, jolle ei enää ole käyttöä tai joka syystä tai toisesta on jäänyt kaappiin lojumaan. Siis – jos olet laillani ihan vain säästämisen ilosta säästänyt kenkälaatikkoa, se kelpaa. Kuitenkaan roskat, kuten kuitit tai tuotepakkaukset eivät pääsääntöisesti kelpaa. Tavaran voi myydä, lahjoittaa tai lajitella roskiin – ja kuun lopussa olet tullut luopuneeksi lähes 500:sta turhasta tavarasta.

Siis jos olet laillani ihan vain säästämisen ilosta säästänyt kenkälaatikkoa, se kelpaa

Joku voi ajatella, että 500 tavaraa on ihan liian paljon mutta minä olen vakuuttunut siitä, että se on vähintäänkin sopiva määrä. Olen nimittäin asunut käytännössä samassa osoitteessa 10 vuotta. Asunto on suuri ja kalustoon kuuluu paljon vanhoja, korkeita kaappeja – eli ihailtavan hyvin säilytystilaa. Voitte uskoa, että turhaa tavaraa todella on kertynyt.

Lisäksi juuri nyt on syksyn lisäksi muutenkin sopiva ajankohta pelata minimalismipeliä, sillä olemme pian lyömässä hynttyyt yhteen poikaystäväni kanssa. Meillä tulee varmasti eteen hyvin monista tavaroista luopumista, kun alamme rakentaa yhteistä kotia. Pääsen siis hieman helpommalla, kun aloitan ajoissa ja omasta tahdosta, enkä pakosta.

Turhasta tavarasta luopumisen lokakuu, olen valmis. Kerron haasteen etenemisestä lisää myöhemmin. Olisitko sinä valmis lähtemään mukaan haasteeseen?

Syksyisin ajatuksin, sparkles with Tupuna

Advertisement

Ota osaa keskusteluun

2 kommenttia

 1. Sait myös minut kiinnostumaan pelistä. Olen samaa mieltä, että kun jonkun asian aloittaa, pitäisi asian edetä reippaasti, ettei kyllästy.

  Olen itse asunut reilu 30 v isohkossa omakotitalossa, käyttöullakoineen ja tuota tavaraa on kertynyt sen verran että voisi uutta peliäsi pelata varmaan muutaman kuukauden.
  Kiitos hienosta ideasta. Mietin vielä hetken milloin aloittaisin vai raaskinko sittenkään luopua kaikista turhista tavaroistani.

  Tykkää

  1. Kiva kuulla, että idea jäi mieleen hautumaan. Tavaroista luopuminen on kyllä ajatusta vaativa (ja työntäyteinen) projekti. Luin myös sen suuntaisista kokemuksista, että peliin jää koukkuun. Katsotaan, kuinka käy ja ovatko kaapit tyhjiä vuoden loppuun mennessä!

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: