Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Asennemimmeille

| Mikä on vastenmielistä

jos puuttuu hymy

Mikä on ikävän näköistä

viha ja hiki |

-Vesala

Olimme hiljattain katsomassa Vesalan konserttisalikiertueen ensimmäistä keikkaa Turun Logomossa. Konsertti oli loppuunmyyty – liekö parhaillaan pyörivällä Vain elämää All stars -kaudella jotain tekemistä suosion kanssa – mutta todettakoon, että Vesala on niin valovoimainen tähti, että hän kyllä täyttää areenat ja konserttisalit lahjakkuudellaan.

Vesala herättää yleisössään jotain syvältä kumpuavaa rohkeutta, naisellisuutta ja uskallusta olla oma itsensä

Olen ihaillut Paula Vesalaa jo PMMP:n alkuajoista lähtien. PMMP sattui sellaiseen aikakauteen, kun olin itse nuori aikuinen. Minua kiehtoi heidän rohkeutensa, lavakarismansa ja musikaalinen lahjakkuutensa. Monen muun nuoren tytön lailla ihailin Paulan ja Miran edustamaa riehakasta naiskuvaa, jonka ei tarvinnut mahtua mihinkään muottiin. PMMP:ssä oli aitoa ja erityistä punk-asennetta.

Logomon vessa- ja narikkajonot täyttyivät toinen toisiaan kauniimmista ja laittautuneemmista naisista. Keikalle oli valittu jotain raflaavaa päällepantavaa: rohkeita värien ja asusteiden yhdistelmiä, ja tietysti paljon glitteriä. Ilmassa oli suurta iloa ja odottavaa ihailua. Vesala herättää yleisössään, etenkin naisissa, jotain syvältä kumpuavaa rohkeutta, naisellisuutta ja uskallusta olla oma itsensä. En välttämättä haluaisi olla hänen kengissään, sillä häneltä varmasti odotetaan keikka ja julkaisu toisensa jälkeen ihan älytöntä latausta ja energiaa sekä jotain takuuvarmasti kohahduttavaa ja sävähdyttävää.

Liian lähelle tuleva rohkea, avoin, kaunis tai jollain tapaa poikkeuksellinen nainen on kuitenkin ennen kaikkea uhkaava

Olen sitä mieltä, että liian monet naiset tyytyvät ihailemaan Vesalan kaltaisia koko kansan idoleita ja suosikkinaisia etäältä mutta omassa itsessä syvällä sisällä olevaa rohkeaa, uhmakasta naista ei haluta tai ei uskalleta vapauttaa. Ikään kuin olisi helpompaa elää hieman hillitysti ja hallitusti, mielipiteitään julki tuomatta, ketään loukkaamatta. Olen itse kokenut sen takia jopa jonkinlaista syrjintää, etten ole istunut johonkin maltillisen tai kiltin tytön rooliin, mitä vertaiseni eli toiset naiset ovat minulta odottaneet. Idoleita ja artisteja voidaan kyllä ihailla etäältä ja heidän rohkeutta, avoimuutta, kauneutta tai erilaisuutta kiitellään. Liian lähelle tuleva rohkea, avoin, kaunis tai jollain tapaa poikkeuksellinen nainen on kuitenkin ennen kaikkea uhkaava.

Mielestäni Vesalan keikoilla glitteröidyt ja riettaan onnelliset naiset ovat aivan ihana ilmiö ja toivon, että hän itse on tosi ylpeä siitä, että kykenee nostamaan naisyleisön itsetuntoa poikkeuksellisella tavalla.

Eilen vietettiin Kansainvälistä tyttöjen päivää sekä Roosa Nauha -päivää. Koskaan ei voi tietää, millaisten tarpeiden tai asioiden kanssa kuka tahansa meistä kamppailee. Toivon, että tämä lauantaiessee kirpaisisi monen omaatuntoa. Naiset, tytöt ja naisenmieliset – haastan teidät olemaan ylpeästi persoonallisia ja rohkeita – ja ennen kaikkea suomaan saman oikeuden ja mahdollisuuden myös kanssasisarille.

Taidan laittaa Vesalan Nyt kommentoin -biisin soimaan ja lähetän ajatuksissani hyvää energiaa kaikille oman elämänsä asennemimmeille.

Asennetta viikonloppuusi toivotellen, sparkles with Tupuna

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: